آزمایشگاه راهبردی نفت و گاز

اطلاعات کلی

آزمایشگاه راهبردی نفت و گاز با هدف ایفای نقش تاثیرگزار راهبردی دانشگاه شهید بهشتی در حوزه انرژی هیدروکربوری کشور در لابراتوار مهندسی انرژی راه‌اندازی شده است. این نقش تاثیرگزار راهبردی با ارایه خدمات راهبردی به زیرمجموعه‌های وزارت نفت شامل شرکت ملی گاز، شرکت ملی نفت، شرکت ملی پتروشیمی، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت اهداف در صندوق نفت در حال پیگیری است.  هوشمندسازی و بهینه‌سازی مصرف، انتقال و توزیع گاز، راهبردی‌ترین مساله روز شرکت ملی گاز ایران می‌باشد. در این آزمایشگاه با قرارداد منعقده بین دانشگاه شهید بهشتی و شرکت ملی گاز در این زمینه‌ها خدمات لازم داده می‌شود.
فشارافزایی و افزایش برداشت از مخازن جهت افزایش تولید از مهم‌ترین مسایل راهبردی در شرکت ملی نفت است. در این آزمایشگاه با بیان راهکارهای نوین در این حوزه، خدمات راهبردی در افزایش ثروت ملی ارایه می‌شود. 
افزایش تولید ثروت در زنجیره ارزش پتروشیمی و پتروپالایشگاه‌ها از مهم‌ترین مسایل راهبردی کنونی در شرکت ملی پتروشیمی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی می‌باشد. در این آزمایشگاه تغییر تفکر در تولید ثروت بر اساس بازتعریف زنجیره ارزش منابع اولیه هیدروکربوری در تعامل با بازی‌گران این حوزه‌ها راهبری می‌گردد.
افزایش بهره‌وری در ثروت موجود زیرساختی صنعت نفت از دیگر مسئولیت‌های راهبردی این آزمایشگاه می‌باشد. 
یکی از اساسی‌ترین نکته‌های راهبردی در انرژی هیدروکربوری ایران نگرش جدید به گاز طبیعی با نگاه به ظرفیت‌های نوین ذخیره‌سازی (FLNG; LNG و MLNG ) می‌باشد. در این آزمایشگاه راهبردهای متنوعی در تشکیل کنسرسیوم‌های داخلی و بین‌المللی جهت نیل به این اهداف دنبال می‌شود. 
  • نرم‌افزارهای حوزه نفت و گاز در بخش‌های هوشمندسازی، بهینه‌سازی، افزایش برداشت، مدلس‌سازی ریاضی در آینده‌پژوهشی انرژی و …

کتاب‌ها:

  1.  

مقاله‌های ISI:

  •  

سایر مقالات:

  •  

چارت اعضای آزمایشگاه

تیم‌های پژوهشی

تیم علمی و پژوهشی پایش انرژی در این آزمایشگاه، با سازماندهی اولین رصدخانه انرژی کشور باهماهنگی شرکت دانش‌بنیان مهندسی استا و موسسه مطالعات راهبردی پایا، یکی از پیش‌تازان آینده‌نگری انرژی در کشور می‌باشد. پانل‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف انرژی در این رصدخانه و در یک مجموعه واحد مشغول به بررسی، پایش و آینده‌نگری وضعیت انرژی در کشور و جهان می‌باشند.

تیم علمی و پژوهشی بهینه‌سازی و هوشمندسازی انرژی در این آزمایشگاه، با سازماندهی مشاوران و کارشناسان خبره این حوزه به فعالیت‌های پژوهشی در حوزه انرژی کشور مشغول است. در حال حاضر، در زمینه بهینه‌سازی مصرف گاز و هوشمندسازی مصرف انرژی همکاری پژوهشی با وزارت نفت توسط این تیم آغاز شده است.

تیم علمی و پژوهشی روش‌های نوین ذخیره‌سازی گاز در این آزمایشگاه، با سازماندهی مشاوران و کارشناسان خبره این حوزه به فعالیت‌های پژوهشی در ارایه و بومی‌سازی این روش‌ها در کشور مشغول است. در حال حاضر، در زمینه ذخیره‌سازی اکتیو گاز به روش ال‌ان‌جی همکاری پژوهشی با وزارت نفت توسط این تیم آغاز شده است.

تیم علمی و پژوهشی مخازن هیدروکربوری در این آزمایشگاه، با سازماندهی مشاوران و کارشناسان خبره این حوزه به فعالیت‌های پژوهشی در ارایه روش‌های نوین بهره‌برداری، ازدیاد برداشت و فشارافزایی چاه‌ها و مخازن نفت و گاز در کشور مشغول است. در حال حاضر، در زمینه فشارافزایی چاه‌های گاز همکاری پژوهشی با وزارت نفت توسط این تیم آغاز شده است.

پروژه‌های آزمایشگاه

این پروژه در زمستان سال ۱۴۰۰ آغاز شده و در حال اجرا می‌باشد.

 

این پروژه در زمستان سال ۱۴۰۰ در زیرپروژه‌های تولید هلیوم و FLNG، mLNG و LNG آغاز شده و در حال اجرا می‌باشد.

 

 

پروپوزال این پروژه در زمستان سال ۱۴۰۰ برای وزارت نفت ارسال شده است. در این زمینه همکاری‌های بین‌المللی نیز در حال سازمان‌دهی می‌باشد.

 

همکاری در این پروژه بین لابراتوار، شرکت دانش‌بنیان مهندسی استا و موسسه مطالعات راهبردی پایا جهت نگارش گزارش‌های دوره‌ای و موردی در حال ادامه است.

پروپوزال این پروژه در زمستان سال ۱۴۰۰ برای وزارت نفت ارسال شده است. در این زمینه همکاری‌های بین‌المللی نیز در حال سازمان‌دهی می‌باشد.

تیم علمی و پژوهشی پایش انرژی این لابراتوار با همکاری شرکت دانش‌بنیان مهندسی استا مستقر در لابراتوار مهندسی انرژی‌های تجدیدپذیر نشر دوره جدیدی از نشریه انرژی‌واندیشه را با بازنگری در روش‌شناسی و مفاهیم با نام  جدید فانوس آغاز نموده است.