مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر: انرژی خورشیدی ۶۰ درصد ارزان می‌شود

مدیر آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر اعلام کرد هزینه‌های انرژی خورشیدی در یک دهه آینده ۶۰ درصد کاهش خواهد یافت و به بازار این منبع ‎‌تجدیدپذیر رونق جدیدی می‌بخشد.

به گزارش رویترز، انرژی خورشیدی با کاهش چشمگیر هزینه‌ها و بهبود بهره‌وری که ظرفیت جهانی را از صفر در ابتدای قرن حاضر به ۳۰۰ گیگاوات تا پایان سال ۲۰۱۶ افزایش داد، رونق گرفته است. انتظار می‌رود ظرفیت مذکور تا سال ۲۰۲۰ دوباره افزایش پیدا کند.

عدنان امین، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر، به رویترز گفت: این آژانس انتظار دارد ظرف پنج تا شش سال آینده، هر سال ۸۰ تا ۹۰ گیگاوات ظرفیت جدید انرژی خورشیدی در سطح جهانی افزوده شود که این میزان ظرفیت برای روشن کردن بیش از ۸۰۰ میلیارد لامپ LED کافی است. این ظرفیت پیش‌بینی شده بالاتر از ۷۳ گیگاواتی است که آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده است.

به گفته مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی، رشد ظرفیت انرژی خورشیدی ممکن است با کاهش هزینه‌ها در آینده تسریع شود. چین می‌تواند به تنهایی ۵۰ گیگاوات در سال به ظرفیت انرژی خورشیدی اضافه کند.

وی در ادامه افزود: هزینه نیروی خورشیدی در یک دهه آینده، به میزان ۶۰ درصد یا بیشتر کاهش خواهد یافت.

این میزان رشد چین را بزرگترین و برخوردار از سریعترین نرخ رشد در بازار انرژی خورشیدی می‌سازد زیرا پکن برای کاهش آلایندگی ناشی از نیروگاه‌های زغال سوز، به نیروی تجدیدپذیر اتکا می‌کند.

همچنین رشد انرژی خورشیدی در هند در سال‌های آینده چشمگیر خواهد بود؛ اما در آسیای جنوب شرقی یکسان نخواهد بود. سهم انرژی خورشیدی ۱۰ عضو انجمن کشورهای آسیای جنوب شرقی (ASEAN) در حال حاضر ناچیز است.

به گفته امین، بهبود فناوری خورشیدی با نوارهای باریکی حاصل خواهد شد که می‌توانند در پنجره‌ها بکار گرفته شود. اگرچه چنین اقدامی در حال حاضر امکان پذیر است اما بسیار گران مانده است.

منبع : خبرگزاری  بین المللی رویترز (Reuters) .