چکیده – در این مقاله سیستمهای فتوولتاییک ثابت و ترکردار در اقلیم تهران مورد بررسی قرار گرفتهاند. توان این سیستمها به ازای یک کیلووات پنل خورشیدی، در ساعتهای مختلف روز، با یکدگر مقایسه شدهاند.
آزمایش اعتبارسنجی در دو روز مختلف در مجموع آزمایشگاههای مهندسی انرژیهای تجدیدپذیر واقع در پردیس شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی انجام شد. از نتایج آزمایش مشاهده شد که میزان تاثیرپذیری پنلهای فتوولتاییک ثابت نسبت به زاویه نور تابیده شده در هنگام طلوع و غروب خورشد، که نور خورشید بیشتر زاویه ممکن را با خط عمود بر پنل دارد، بیشترین حد ممکن را داراست. در این وضعیت، اختلاف توان سیستم فتوولتاییک ثابت و ترکردار، به بالاترین حد خود در طول روز رسید. از تجهیزات آزمایشگاههای شماره یک و دو از مجموعه آزمایشگاهها که دارای یک سیستم فتوولتاییک ثابت ۱۵ کیلووات و سیستم فتوولتایک ترکردار ۳/۲ کیلووات میباشد، جهت بهدست آوردن این مقایسه استفاده شد.
(رشته انرژیها تجدیدپذیر از سال ۱۳۹۰ در پردیس فنی مهندسی دانشگاه شهید بهشتی در مقطع کارشناسی ارشد راهاندازی شد.آزمایگاه انرژی هایی تچدیدپذیر از واحدهایی میباشد که باید در این مقطع گذرانده شود. با توجه به امکانات و سیستمهای منحصر به فردی که در این آزمایشگاه وجود دارد، میتوان اطلاعات بسیار غنی و کاربردی را از این آزمایشها بدست آورد.
یکی از آزمایشهایی که به صورت معمول در آزمایشگاه انجام میشود و دادههای آن ثبت میگردد مقایسه سیستمهای ثابت و ترکردار خورشیدی فتوولتاییک میباشد. دانشجویان به صورت ۲ تیم درآمده و در یک لحظه، توان، جریان، ولتاژ و انرژی هر دو سیستم را یادداشت میکنند. این دادهها هر ۵ دقیقه در مدت ۱ ساعت ثبت شده و در پایان این نتایج تحلیل شده و دو سیستم با یکدیگر مقایسه میشوند.
این آزمایش در سال تحصیلی ۹۷_۹۶ در ترم نخست نیز انجام شد و این دادهها ثبت شد. به کمک این دادهها مقالهای با عنوان ((مقایسه عملکرد سیستمهای فتوولتاییک ترکردار و ثابت در اقلیم تهران)) نوشته و برای دهمین کنفرانس فرماندهی و کنترل که در ۲۱ الی ۲۲ آذر ماه سال ۱۳۹۶ در دانشگاه خاتمالنبیا برگزار شد ارسال و در قسمت ارئه شفاهی پذیرفته شد. در پایان و پس از ارائه مقاله در کنفرانس با تایید داوران این مقاله به عنوان مقاله برتر شفاهی انتخاب شد و جوایزی به آن تعلق یافت.)
چاپ در دهمین کنفرانس فرماندهی و کنترل(C4I)
تاریخ چاپ مقاله:۱۳۹/۰۹/۲۱
برگزیده شده به عنوان مقاله برتر شفاهی
نویسندگان:
مهدی محمدمیرزایی۱، جلال شاهینی تیران۲، رقیه گوگساز۳، مجید زندی۴ |
(برای دریافت نسخه کامل مقاله می توانید به دفتر گروه و یا آزمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر مراجعه نمایید)