درباره آزمایشگاه
پیلهای سوختی به دلیل مزیتهای فراوان (مانند بهره بالای تبدیل انرژی و سازگاری بیشتر با محیط زیست) و پیشرفت سریع در تکنولوژی آنها، دارای پتانسیل بزرگی بهعنوان یکی از منابع انرژی آینده در سیستمهای هیبریدی هستند. هیدروژن پس از استحصال از منابع هیدروکربوری و یا آبی بهعنوان سوختی پایدار در منابع تولید انرژی توسط پیلهای سوختی محسوب میشود. امروزه با توجه به گسترش منابع تولید انرژی بادی و خورشیدی در کشورهای مختلف و داشتن انرژی زیاد و ارزان در مواقعی که نیاز به آن نمیباشد، امکان استحصال هیدروژن از فرآیند الکترولیز آب اقتصادی شده است. بنابراین، استفاده از پیلهای سوختی در سیستمهای هیبریدی بهعنوان یکی از منابع تبدیل و تولید انرژی در کنار منابع تولید انرژی از خورشید و باد گزینهای جدی میباشد.
امروزه بازفرآوری آب در چرخه مصرف بهصورت موضعی و محلی از سویی و کاهش هزینههای انرژی در این فرآیند از سوی دیگر از چالشهای اساسی جامعه بشری میباشد. پیلهای سوختی میکروبی ابزاری در این بازفرآوری بدون نیاز به هیچگونه انرژی مصرفی، یکی از راهحلهای این چالش میباشد.
بدینمنظور، گروه مهندسی انرژیهای تجدیدپذیر دانشگاه شهید بهشتی اقدام به راهاندازی آزمایشگاه پیلهای سوختی جهت توسعه پژوهش و گسترش استفاده از آنها نموده است. این آزمایشگاه با در اختیار داشتن پایلوتهای پیل سوختی پلیمری و پیل سوختی میکروبی این امکان را در اختیار دانشجویان و محققین قرار داده است تا به کاربردیترشدن استفاده از آنها بپردازند.
- مسئول آزمایشگاه: دکتر مجید زندی، دکتر ایمان خزایی
- تاریخ تاسیس: 1394-1393
- شماره تلفن: ۰۲۱۷۳۹۳۲۶۴۱
این آزمایشگاه آمادگی همکاری و ارایه دادههای تجربی به مراکز دانشگاهی و پژوهشی را دارد.